duminică, 17 iulie 2016

Special Arad: Arta remodelează Faleza Mureșului printr-un simpozion internațional

AICI


Simpozionul internațional Arad Land Art, a cărei fază incipientă a debutat în 1 iulie (în cadrul atelierelor UAP) s-a mutat, începând de ieri seară, în spațiu deschis, pe faleza Mureșului, în zona parcului Europa.
Evenimentul organizat de CMCA împreună cu UAP – filiala Arad și Facultatea de Arte UVT reunește lucrările de artă a 13 artiști din țară și din străinătate.
Sunt instalații-sit specifice care pot fi numite «land art» în sensul larg al cuvântului. Este artă în spațiul public și mai ales în cel parțial natural, reprezentând o întâlnire într-o zonă deschisă între artiști și public, pe care ni-l dorim să devină participant. Lucrările sunt deschise către joc și orice participare. Sunt opere construite și unele țesute”, a spus curatorul simpozionului, Anamaria Șerban.
Artiștii participanți sunt următorii:
– din Arad: Camil Păcurar, Diana Lucaci-Bota, Delia Brândușescu, Anamaria Șerban, Cosmin Moldovan
– din Timișoara:  Ligia Seculici și Rareș Moldovan
– din București: Miruna Moraru
– din Sfântu Gheorghe: Péter Eszter
– din Austria: Emanuela Zapotoțchi
– din Germania: Michael Wieczorek
– din Republica Moldova: Alexandru Vakulovski și Moni Stănilă
În ceea ce privește miza simpozionului, Anamaria Șerban ne-a spus că se dorește o conexiune între diferite arte, fiind implicați poeți, arhitecți și artiști din două tabere (textiliști și sculptori) care lucrează fiecare cu spațiul (obiectul 3D).
În următoarele zile, cei 13 artiști își vor instala fiecare lucrările în locurile alese de pe faleza Mureșului, iar vernisarea lor va avea loc în data de 10 iulie , începând cu ora 20:00, moment în care sunt planificate și mai multe activități de tip art performance. Lucrările vor rămâne expuse până în data de 30 iulie.
Sperăm la o viitoare ediție în care să intervenim asupra terenului și a peisajului, nu în oraș ci în zonele inerte, în valea Mureșului, adică toată zona care nu reprezintă un parc amenajat”, a spus Anamaria Șerban.
Raluca Medeleanu, 8 iulie 2016, 2:42 PM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu