miercuri, 20 iulie 2016

Deschide.md: Simpozionul Arad Land Ard

AICI cu fotografiile lucrărilor la sfârșit

17.07.2016 14:49
de: Alexandru Vakulovski (autor)


Simpozionul Arad Land Art s-a încheiat. Vernisajul a avut loc pe 10 iulie, pe faleza Mureșului. De pe 1 iulie 13 artiști din diferite țări și-au creat lucrările, care vor putea fi văzute de arădeni până la sfârșitul lunii. În ultimele zile, grupului s-a alăturat Ilie Duță, care a montat în parc o piatră adusă din Austria. Același lucru va face și cu o piatră din România, pe care o va monta într-un parc din Austria. Din Timișoara a venit și Ana Pușcașu, interesată de eveniment pentru a scrie în revista Orizont. Supervizorul taberei a fost sculptorul Dumitru Șerban, care pe lângă sfaturile utile, rezolva și treburile administrative. Dumnealui mi-a povestit că cei mai buni elevi de-ai săi de la universitate sunt basarabenii, fapt care m-a bucurat, desigur. Seara, în timpul liber, când mergeam la terasa Perla ca să vizionăm meciurile, ni se alătura aproape zilnic muzicianul și omul de radio Cătălin Galben, dar și alți oameni de artă din Arad. Deși la terasă nu se făceau rezervări, chelnerul nostru ne păstra masa când îl anunțam că vom veni – până la urmă a făcut și el parte din gașcă.
Zilele au trecut foarte repede la Arad. Unii artiști au venit la simpozion cu o idee, dar au făcut altceva. Alții și-au perfecționat lucrările colaborând cu ceilalți artiști. De fapt, tabăra a fost și o școală, pentru că artiștii erau din domenii diferite și aveau ce învăța unul de la altul.
Vernisajul a fost unul călduros și prietenos. Poate că ar trebui să spun răcoros, ținând cont de vreme. Faleza s-a umplut de oameni care apucaseră să vadă montarea lucrărilor, dar și de mulți care auziseră de eveniment și încă nu știau cum decurg lucrurile. Am avut impresia că toți au fost mulțumiți. Sper că la anul Arad Land Art va continua, căci începutul a fost bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu