duminică, 17 iulie 2016

Pe vestic.ro: Expoziţia Land Art Arad 2016 prădată de hoţi

AICI


(FOTO) Expoziţia Land Art Arad 2016 prădată de hoţi

in Eveniment | 11 Iulie 2016, 03:50 | 1 comentariu
Trimite unui prieten
   In seara de 10 iulie, pe Faleza Mureului a avut loc vernisarea expozitiei Land Art Arad 2016, in prezenta unui restrans public iubitor de arta.


In seara de 10 iulie, pe Faleza Mureului a avut loc vernisarea expozitiei Land Art Arad 2016, in prezenta unui restrans public iubitor de arta.






Land Art, arta cu natura si in natura, este un concept artistic aparut in Statele Unite in anii ’50, care, iata ca dupa mult timp isi dezvolta radacini si in Arad. Imbina arta cu mesajul social sau ecologic, fiind defapt o maniera a artistilor de a atrage atentia asupra modificarilor dramatice pe care le sufera mediul inconjurator.






Cei 13 artisti expozanti de pe Faleza Muresului sunt din Romania, Moldova, Austria si Germania. Mai precis din Timișoara au venit Ligia Seculici și Rareș Moldovan, arădenii Diana Bota-Lucaci, Cosmin Moldovan, Camil Păcurar, Delia Brăndușescu Rubel, Anamaria Șerban, Eszter Peter din Sfântul Gheorge, Miruna Moraru din București, Emanuela Zapototchi-Cadariu din Lientz, Austria și Michael Wieczorek, Oschersleben, Germania.






Toate lucrarile expuse sunt instalatii cu sit specific create pentru peisaj si in peisaj, structuri usoare create din materiale textile, lemn sau metal, prin asamblare sau impletire. Cei interesati de arta contemporana, le mai pot vedea amplasate in parc inca o luna. Asta in cazul in care „colectionarii de arta” din Arad vor rezista tentatiei de a-si insusi aceste creatii, asa cum s-a intamplat cu doua dintre ele: au disparut fara urma de pe o zi pe alta!






Simpozionul international Land Art Arad 2016 a fost sustinut de Centrul Municipal de Cultura Arad si i-a avut ca parteneri pe Uniunea Artistilor Plastici Arad și Facultatea de Arte din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Curator proiect - Anamaria Serban.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu