Au faleza pentru o lună
Arad Land Art, între 1 şi 30 iulie, sau mai exact Faleza Mureşului a devenit locul de „joacă” pentru artişti români şi străini.
SIMPOZION. Unui număr de 13 artişti din România, Moldova, Austria şi Germania, li s-a oferit, în perioada 1-10 iulie, Faleza Mureşului din Arad ca loc de „joacă”. Despre ce e vorba mai exact? Despre „Simpozionul internaţional de land art/instalaţii sit specific”, un eveniment susţinut de Centrul Municipal de Cultură Arad şi care îi are ca parteneri pe Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) Arad şi Facultatea de Arte UVT. Între 1-10 iulie, artiştii şi-au creat efectiv lucrările, la atelierele Pădurice şi pe Faleza Mureşului, iar din 11 iulie şi până la sfârşitul lunii, arădenii le pot vedea instalate pe malul râului Mureş. Şi deja operele de artă i-au vrăjit pe arădeni, care au rămas minute bune în faţa fiecărei lucrări pentru a o admira şi a citi dincolo de ea.
Vernisajul Land Art Arad 2016 a avut loc duminică, de la ora 20.00, în absenţa a două lucrări care au fost furate, din păcate, în noaptea de 9 spre 10 iulie şi care vor fi refăcute de artişti în această perioadă.
Artiştii care expun
Participanţii la Arad Land Art 2016 sunt: din Timişoara – Ligia Seculici şi Rareş Moldovan, din Arad – Diana Bota-Lucaci, Cosmin Moldovan, Camil Păcurar, Delia Brănduşescu Rubel, Anamaria Şerban, din Sfântu Gheorge – Eszter Peter, din Bucureşti – Miruna Moraru, din Lienz (Austria) – Emanuela Zapototchi-Cadariu şi din Oschersleben (Germania) – Michael Wieczorek. Au poposit la Arad pentru a da viaţă Falezei Mureşului pictori, sculptori, arhitecţi, reprezentanţi ai artelor textile, dar şi scriitori, din acest domeniu fiind invitaţi în municipiu Alexandru Vakulovski şi Moni Stănilă. Curatorul acestui proiect este arădeanca Anamaria Şerban.
La vernisajul expoziţiei de pe faleză au avut loc şi acţiuni performative. Grăbiţi-vă însă să vedeţi creaţiile artiştilor de pe Faleza Mureşului pentru că la începutul lui august lucrările vor putea fi demontate şi montate în alte părţi.
Vizual şi limbaj
„Pentru mine, ca scriitor şi ca om care este interesat de arta contemporană, este foarte interesantă această tabără. În primul rând mă bucur mult să cunosc artiştii, să văd ce direcţii ia arta, cum poate fi ea integrată în spaţiu, să cercetez legătura dintre vizual şi limbaj. De multe ori, aşa cum spune Moni Stănilă, între scriitorii şi artiştii plastici români există o mare ruptură, ceea ce nu-i normal. Mai ales când te gândeşti la oamenii de artă din alte ţări sau la perioada interbelică românească. Este extraordinar că simpozionul este susţinut de Centrul Municipal de Cultură Arad, ceea ce mă face să visez la momentul în care şi Direcţia Cultură a Chişinăului va susţine proiectele culturale adevărate, nu doar concerte de muzică uşoară cu aceeaşi 2-3 artişti”, spune despre evenimentul de pe malul râului Mureş scriitorul Alexandru Vakulovski.
& AICI
& AICI
Artiştii au primit Faleza!
Arad Land Art, între 1 şi 30 iulie, sau mai exact faleza Mureşului a devenit locul de „joacă” pentru 13 artişti din România şi din străinătate.
Arad. Unui număr de 13 artişti din România, Moldova, Austria şi Germania, li s-a oferit, în perioada 1-10 iulie, Faleza Mureşului din Arad ca loc de „joacă”. Despre ce e vorba mai exact? Despre „Simpozionul internaţional de land art/instalaţii sit specific”, un eveniment susţinut de Centrul Municipal de Cultură Arad şi care îi are ca parteneri pe Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) Arad şi Facultatea de Arte UVT. Între 1-10 iulie, artiştii şi-au creat efectiv lucrările, la atelierele Pădurice şi pe Faleza Mureşului, iar din 11 iulie şi până la sfârşitul lunii, arădenii le pot vedea instalate pe malul râului Mureş. Şi deja operele de artă i-au vrăjit pe arădeni, care au rămas minute bune în faţa fiecărei lucrări pentru a o admira şi a citi dincolo de ea.
Vernisajul Land Art Arad 2016 a avut loc duminică, de la ora 20.00, în absenţa a două lucrări care au fost furate, din păcate, în noaptea de 9 pe 10 iulie şi care vor fi refăcute de artişti în această perioadă.
Artiştii care expun
Participanţii la Arad Land Art 2016 sunt: din Timişoara – Ligia Seculici şi Rareş Moldovan, din Arad – Diana Bota- Lucaci, Cosmin Moldovan, Camil Păcurar, Delia Brănduşescu Rubel, Anamaria Şerban, din Sfântu Gheorge – Eszter Peter, din Bucureşti – Miruna Moraru, din Lienz (Austria) – Emanuela Zapototchi- Cadariu şi din Oschersleben (Germania) – Michael Wieczorek. Au poposit la Arad pentru a da viaţă falezei Mureşului pictori, sculptori, arhitecţi, reprezentanţi ai artelor textile, dar şi scriitori, din acest domeniu fiind invitaţi în municipiu Alexandru Vakulovski şi Moni Stănilă. Curatorul acestui proiect este arădeanca Anamaria Şerban.
JA-A.B.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu